Movies on War Sommerfilmcamp

Dokumentar

Ønsker du å lære hvordan du lager en dokumentarfilm? Er du opptatt av rettferdighet, fred, å stille vanskelige spørsmål, fake news, flukt, menneskerettigheter eller lignende?


Bli med på årets Movies on War Sommerfilmcamp!

I samarbeid med Østnorsk filmsenter, Movies on War filmfestival med støtte fra Viken UNG og Sparebankstiftelsen Hedmark, arrangerer vi sommerfilmcamp for unge filmskapere i alderen 16–23 år med interesse for dokumentarfilm.

Bruk sommeren til noe meningsfullt! Bli del av en gruppe som lager film om viktige og engasjerende temaer. Lær av profesjonelle veiledere og bli kjent med likesinnede.

Movies on War Sommerfilmcamp arrangeres på Elverum Folkehøgskole fra lørdag 22. til onsdag 26. juni. Er du fra Hedmark, Oppland, Oslo, Buskerud, Akershus, Østfold eller Vestfold kan du søke om å delta. Deltakerne får dekket opphold og diett under campen. Det stilles ingen krav til tidligere erfaring, men vi ser etter deltakere med et brennende ønske om å utvikle seg som filmskaper og fordype seg i dokumentarfilm.

Det blir lagt opp til fem intensive dager med veiledning fra profesjonelle dokumentarfilmskapere. De vil gå i dybden av dokumentarfilmfaget og se nærmere på blant annet dokumentarisk fortelling, tema, intervjuteknikk, innspilling og klipp. Deltakerne får se film, og oppleve inspirerende møter med gjesteforelesere som tar for seg ulike temaer. I etterkant av campen vil du få oppfølging og veiledning av en mentor for å ferdigstille filmen.

De ferdige filmene vil bli vist under årets Movies on War filmfestival fra 21.–24. november 2019. Dersom det er ønskelig hjelper vi deg også med påmelding til Amandusfestivalen og UKM.

Hvem kan søke?

  • Ungdom i alderen 16 til 23 år
  • Søkere må ha bostedsadresse i Oppland, Hedmark, Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold eller Oslo.
  • Det stilles ingen krav til tidligere erfaring, men du må ha et ønske om å utvikle deg som dokumentarfilmskaper.
  • Du må kunne delta på hele campen fra 22.–26. juni.

Hvordan søke?

Søknadsfrist 14. juni

Meld deg på HER.

Deltakeravgift*: 1000 kr

*Deltakeravgiften dekker overnatting på Elverum Folkehøgskole samt alle måltider under oppholdet. Deltakerne må selv komme seg til og fra Elverum folkehøgskole. Eventuelle reiser under campen vil bli organisert av kursholder og veiledere.

For spørsmål eller andre henvendelser, ta kontakt med filmcamp@moviesonwar.no

Vi håper å se deg i Elverum i sommer!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: