Kortfilmsprint i Viken

shutterstock_1064372930

Har du et brennende engasjement for film, og har du lyst til å lage kortfilm?

Mediefabrikken, UKM og Bizzy arrangerer kortfilmsprint for elever på videregående skoler og folkehøgskoler i Viken-regionen.

I forkant av sprinthelgen som går over 48 timer, inviteres deltakerne til to digitale workshops med fokus på idéutvikling, manus, regi og produksjonsforberedelser.

Sprinthelgen gjennomføres fra fredag kl. 17.00 til søndag kl. 19.00. På fredag er det fokus på manusutvikling og skuespillerregi med veiledning fra manusforfatter og regissør. På lørdagen vil det legges opp til innspilling av kortfilmene i samarbeid med en profesjonell fotograf. Søndagen vil bestå i redigering og klipp av kortfilmene sammen med klipper.

petterweb
Foto: Lillian Julsvik

Målet med kortfilmsprinten er å kunne jobbe fokusert og intensivt med en kortfilmidé, i tillegg til å legge til rette for arenaer hvor filminteresserte ungdom i Viken-regionen kan møtes.

Gjennomføring
· Digital workshop 1: 5. august
· Digital workshop 2: 12. august
· Sprinthelg Bærum 21. – 23. august
· Sprinthelg Fredrikstad: 28. – 30. august
· Sprinthelg Drammen: 4. – 6. september
· Klippeveiledning
· Premierevisning

Den første helgen gjennomføres på Mediefabrikken på Jar i Bærum, neste på Glemmen VGS i Fredrikstad og den siste på Åssiden VGS i Drammen. Alle som deltar vil få tilgang til gratis produksjonsutstyr fra Mediefabrikken, og diett gjennom sprinthelgen. Det legges ikke opp til overnatting, med mindre reiseveien for den enkelte deltaker tilsier det.

Kortfilmsprinten ledes av regissør og manusforfatter Petter S. Holmsen. Petter har vært casting director på filmer som Den 12. Mann og Amundsen, og manusforfatter og regissør på TVNorges storsatsning Oljefondet. Våren 2020 debuterte han med sin første spillefilm Fjols til Fjells.

MicrosoftTeams-image (1)Fra innspillingen av «Spillkveld» laget under forrige Kortfilmsprint.

Petter vil lede kortfilmsprinten sammen med:

MANUSFORFATTER: Maren Skolem gikk nylig ut fra Den Norske Filmskolen, men har allerede rukket å bli kreditert som manusforfatter på TV-serier som NRKs Rot, TVNorges Oljefondet og ViaPlays Fenris. Hun har også skrevet for – og regissert Spellemann-vinner Moddi.

FOTOGRAF: Øyvind Svanes Lunde er utdannet filmfotograf fra Den Norske Filmskolen. Øyvind har skutt mange kortfilmer, reklamefilmer og musikkvideoer for artister som blant annet Depresno og Silja Sol.

REGISSØR- OG DRAMAPEDAGOG: Pia Louise Edvardsen er utdannet fra Nordland kunst- og filmfagskole. Ved siden av filmutdannelsen har hun også en bachelorgrad som dramapedagog og annen teaterbakgrunn. Hun har blant annet laget kortfilmen «Puritanerne» (2018) som ble vist som en del av konkurranseprogrammet ved Den norske Kortfilmfestivalen i 2018 og «Vindmøller» som vises på kortfilmfestivalen i år.

Hvem kan søke?
· Filminteresserte ungdom i alderen 15 – 21 år, med bostedsadresse i Viken fylke.
· Du kan melde deg på individuelt eller som gruppe.

NB: Det er begrenset antall plasser. Verkstedet er et gratis tilbud til ungdom i Viken-regionen

SØK HER!

Lurer du på noe?
Ta kontakt med marte@mediefabrikken.com

Kortfilmsprint 2020 er et samarbeid mellom Mediefabrikken, UKM i Viken og Bizzy.

Filmen som ble laget ved kortfilmsprint i Akershus i 2018, vant Amandus for beste fiksjon i kategorien AMANDUS UNG. Filmen kan sees her!

lgogbizzyukm

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: