Viken Ung Pitch LIVE, online 25. mars 2021

For første gang arrangerer vi pitchekonkurranse i regi av Viken Ung-stipendet! Mediefabrikken og Viken filmsenter inviterer unge regissører, manusforfattere og produsenter til å presentere sine kortfilmprosjekter online for en jury og et publikum. Moderator for pitchen er skuespiller og manusforfatter Vilde Moberg. Vi er også glade for å annonsere at Roar Uthaug, Adel Khan Farooq og Mirjam Thorkelsdottir skal sitte i juryen.
Søknadsfrist 10. mars 2021
Inntil ni prosjekter vil bli invitert til å delta. Vinneren mottar et produksjonsstipend på kr 30 000 basert på juryens vurdering.
Deltakerne får inntil fem minutter til å presentere sin pitch, og juryen vil få tre minutter med tilbakemeldinger og eventuelle spørsmål. Pitchen gjennomføres online over Zoom torsdag 25. mars fra kl. 18.00 – 20.00. Vinneren annonseres samme dag kl. 21.00.
Pitchetrening
I forkant av Pitchen vil deltakerne få hjelp til pitcheforberedelser av Guro Ekornholmen og Anniken Fjesme, som jobber som veiledere på Mediefabrikken. Pitchetreningen vil ha fokus på å bli kjent og å utvikle hverandres prosjekter i tillegg til å forberede pitchene. Workshop holdes online onsdag 24. mars fra kl. 0915-1530.
Vilde Moberg (28) er skuespiller og manusforfatter utdannet ved Teaterhögskolan i Luleå i Sverige. Etter endt utdannelse har hun medvirket i en rekke teater og TV- produksjoner både i Norge og Sverige, bland annet i «Beck», «Vår tid är nu» (SVT) og hatt ledende roller i klassikere som «Kirsebærhagen» og «Spelleman på taket» (Smålands musik och teater). Hun manus- og regidebuterte våren 2018 med kortfilmen «Sunlit Nights» som ble utvalgt til den prestisjetunge filmfestivalen Outfest Los Angeles.
Roar Uthaug (47) gikk ut fra Den Norske Filmskolen i 2002. Eksamensfilmen hans «Regjeringen Martin» ble nominert til Student-Oscar. Uthaug debuterte med spillefilmen «Fritt Vilt» i 2006 som ble en kinosuksess i Norge. «Flukt» (2012) ble solgt til mer enn 70 land og Roar havnet på Variety’s liste «10 Euro Directors To Watch». «Bølgen» (2015), den første skandinaviske katastrofefilmen, var den mest besøkte kinofilmen i Norge det året og ble plukket ut som det offisielle norske Oscar-bidraget. I 2018 gjorde Roar sin første Hollywood-film «Tomb Raider» med Oscar-vinneren Alicia Vikander i hovedrollen. Uthaug har dessuten regissert TV-serien «Mammon» og en lang rekke reklamefilmer verden rundt.
Adel Khan Farooq (29) er utdannet journalist ved Oslo Met. Adel har jobbet på flere dokumentarprosjekter, og i 2017 debuterte han som regissør med «Den norske islamisten», som ble vist på festivaler i hele verden. Flere av hans kortfilmer er vist på NRK og Nettavisen. Han er for øyeblikket i produksjon med animasjonsfilmen «Kakerlakkene» med Mikrofilm og spillefilmen «Ulven». Samtidig utvikler han nå sin andre spillefilm sammen med Barbosa-film.

Adel Khan Farooq. Foto: Øistein Norum Monsen/
Mirjam Sveinbjörg Thorkelsdottir (22) er en halvt islandsk og halvt Albansk filmregissør. Hun gikk ut fra Westerdals Oslo i 2020. Mirjam har helt siden 12 årsalderen laget en rekke kortfilmer. Mijam vant i 2020 beste kortfilm, med filmen «Tape», i kategorien Next Nordic Generation på filmfestivalen i Haugesund.
Krav til søker
- Du må være mellom 20 og 30 år
- Du må ha bostedsadresse i Viken fylkeskommune eller Oslo kommune
- Prosjektet må være gjennomførbart innenfor rammene av beløpet vinneren tildeles
- Prosjektet må være i utvikling
- Prosjektet kan være fiksjon, musikkvideo eller dokumentar
- Søkeren må være tilgjengelig 24. og 25. mars for pitcheforberedelser, teknisk gjennomgang og pitch
- Deltakerne må være innstilt på å bidra i utviklingen av de andre deltakernes prosjekter og pitcher under workshopen
- Prosjektet kan ikke ha mottatt eller motta finansiering gjennom andre støtteordninger som forvaltes av Viken Filmsenter eller NFI
Søknaden skal inneholde
- Arbeidstittel, sjanger og estimert lengde på prosjektet
- Foreløpig logline
- Inntil én A4- side synopsis, prosjektbeskrivelse eller idé
- Inntil én A4- side om det du foreløpig vet/ønsker om planer for stab, fremdrift, gjennomføring og bruk av stipendet
- Bilde av den/de som skal pitche
- Kort bio om den/de som skal pitche (maks fire setninger)
- Én link til tidligere arbeid (valgfritt)
- Refleksjon rundt bærekraft i produksjonen Les mer om dette HER.
Søk deltagelse HER innen 10. mars 2021
Annen viktig informasjon:
- Pitchekonkurransen og workshopen i forkant vil foregå på Zoom
- Hver pitch varer i inntil fem minutter. Spørsmål og kommentarer fra juryen vil vare i inntil tre minutter
- Det vil ikke være anledning til å vise visuelt materiale under pitchen, men hver deltaker kan velge en bakgrunn på Zoom som passer til filmens univers. Dette er valgfritt
- Prosjektet trenger ikke være ferdig utviklet
- Pitchen skal ikke være ferdig forberedt til søknaden, heller ikke til workshopen
- Bruken av vinnerstipendet skal dokumenteres
- Pitchekonkurransen er åpen for øvrig publikum. Meld deg på HER.
For spørsmål eller andre henvendelser, ta kontakt med Marte
Om Viken UNG-stipendet:
Viken UNG-stipendet gjennomføres og administreres av Mediefabrikken på oppdrag fra Viken Filmsenter AS.
Viken UNG-stipendet er for filmskapere mellom 15 og 30 år som ønsker å realisere et prosjekt. Stipendet skal gi flere unge filmskapere muligheten til å øve seg. Stipendet skal gå til å utvikle, produsere og ferdigstille filmprosjekter på maks 15 minutter. Hva slags film du vil lage – og hvor du vil vise den – er opp til deg. Prosjektene som mottar stipend får også veiledning fra Mediefabrikken, og muligheten for å låne gratis produksjonsutstyr. Les mer om Viken Ung-stipendet her.
Om Mediefabrikken:
På Mediefabrikken kan du få hjelp til å utvikle prosjekter, og til å utvikle deg selv som filmskaper. Mediefabrikken tilbyr veiledning, gratis produksjonsutstyr, produksjonsstipend og utviklingsprogrammer. Mediefabrikken er en enhet i Viken Fylkeskommune. FNs 17 bærekraftsmål skal ligge til grunn for samfunnsutviklingen i Viken, kort sagt i «alt» Viken fylkeskommune gjør. Les mer om status for bærekraftsmålene i Viken, hva ulike aktører gjør, og hvordan fylkeskommunen jobber med bærekraft HER.
Legg inn en kommentar