Her er pitchedeltakerne!

For første gang arrangerer vi pitchekonkurranse i regi av Viken Ung-stipendet! Les mer om pitcherne og deres kortfilmprosjekter her. 

Torsdag 25. mars inviterer Mediefabrikken og Viken filmsenter unge filmskapere til å presentere sine kortfilmprosjekter online for en jury og et publikum. Roar Uthaug, Adel Khan Farooq og Mirjam Thorkelsdottir skal sitte i juryen. Programleder er skuespiller og manusforfatter Vilde Moberg. Pitchen gjennomføres online over Zoom torsdag 25. mars fra kl. 18.00 – 20.00. Vinneren annonseres samme dag kl. 21.00. Publikum kan stemme fram sin favoritt!

Silje Reistad (28)  

Silje har bakgrunn som skribent, journalist og skuespiller, og er en del av filmselskapet «Point of View.» I fjor produserte hun kortfilmen «Utslippsdagen» som har premiere i 2021. Silje brenner for lekne historier som underholder, som gjør at seeren trekker på smilebåndet og glemmer verden rundt for en liten stund, men som samtidig gir ny innsikt og forståelse for andre mennesker.

En kontaktsøkende og sosial jente forbereder seg til 30-årsfeiring under en pandemi. Dagen før går byen inn en lockdown, og ingen gjester kan komme. Lokalet kan ikke avbestilles, og mat til 50 personer er betalt. Kan hun få til en feiring likevel?

Mari Ørstavik (25)  

Mari er utdannet skuespiller ved The American Academy of Dramatic Arts i Los Angeles, og fullfører våren 2021 en bachelorgrad i filmregi ved NSKI Høyskole. Hennes tidligere arbeid som manusforfatter har vært nominert til bl.a. Best International Short Film ved BFI Future Film Festival, og hennes tidligere kortfilmer har blitt utvalgt til HER International Film Festival. Mari har en nysgjerrig tilnærming til mennesker og historiefortelling, og tematikk som ensomhet, identitet og tilhørighet er noe som går igjen i filmene hennes. 

Når Mia (25), som for et par år siden flyttet tilbake til Oslo etter studier i Barcelona, får besøk av sin tidligere bokamerat Valeria (26) blir gamle konflikter brakt til overflaten mens de unge kvinnene igjen lever oppå hverandre i det som skulle vært en kjærlig gjenforening. 

 

Marlon Valdés Langeland (21) 

Marlon er en ung skuespiller fra Gamlebyen i Oslo. Han har vært med i en rekke film-og Tv produksjoner som blant annet Twin” (2019) med Kristoffer Hivju i hovedrollen, og Marlons Journey (2018) i samarbeid med Norsk flyktninghjelp. Kanskje aller mest kjent er han for rollen som Jonas i “SKAM” (2015). Marlon har drevet med musikk og drama siden han var 5 år 

En ung skuespiller kjemper for å uttrykke sin identitet i en bransje delt i svart-hvitt.

Aurora Nossen (26) 

Aurora debuterer i år som regissør og manusforfatter med kortfilmene “Det er lov å snei” & “Two faced”. Tidligere var hun produsent på musikalen “Into The Woods” (2018), og med-produsent på “Macbeth” (2020). Aurora er utdannet skuespiller ved Bristol Old Vic Theatre School og har en bachelor i Arkitektur fra Arkitektur og Design-høgskolen i Oslo. 

Filmen følger Silje og Jens og deres kamp om å fortsette å være søsken. Når mamma og pappa går fra hverandre med hvert sitt barn får de beskjed om at de ikke er søsken lenger, men vann er tykkere enn blod i dette tilfellet, og til tross for foreldrenes advarsler og utfordringene de støter på, finner de tilbake til hverandre.

Karen Rødland Thowsen (21) 

Karen går nå første året på Bachelor i Skuespill ved Westerdals. Hun har spilt skuespill siden hun var 9 år og har i løpet av den tiden vært med i mange teaterforestillinger, kortfilmer, studentfilmer, TV-serier, piloter og musikkvideoer. I 2018 studerte hun ett år Acting and Performance på University for the Creative Arts i England, før hun i 2019 tok et årsstudium i medievitenskap på UiB.  

Et ungt par har bosatt seg i en liten bygd på vestlandet for å være alene i hverandre. De kjemper for å redde det som er igjen av forholdet, men etter at en ensom jente flytter til bygden, blir det vanskelig å stå sterkt i et allerede dårlig forhold.

Henrik Formoe (25)

Henrik er opprinnelig fra Kristiansand, men har bodd i Oslo siden 2015. Henrik har holdt på med film siden han fikk sitt første kamera med DV-kassetter da han var 11 år gammel. De siste seks årene har han studert kunsthistorie og  jobbet i film- og tv bransjen innenfor lys og location, men ønsker å skrive og regissere egne prosjekter.

I et Oslo dekket av grå vinter, forsøker en ung, empatisk mann å unngå alt som gjør han engstelig. Fra høyt tempo og unnvikelse havner han brått i et lyskryss som forblir rødt. Han blir etter hvert nødt til å forholde seg til menneskene ved gangfeltet, og ikke minst til sine egne tanker, der de sammen venter på at en grønn mann skal dukke opp.

 

Victor Quach (21) 

Victor er en norsk-kinesisk filmskaper og fotograf. Filmene til Victor har blitt tatt ut til flere filmfestivaler. Kortfilmen «Limerence for a lantern» ble nominert til beste film i kategorien UNG  Amandus International Student Film Festival og vant beste foto. Quach sin nyeste film, «I’m Tired, I Don’t Want To Talk», ble blant annet nominert som best fiksjonsfilm ved Prague Youth Film Festival. Etter å ha vært oppdratt av innvandrerforeldre fra Vietnam, er kultur og mangfold kjerneverdier for Quach, noe som står sentralt i hans nye norsk-kinesiske kortfilmprosjekt . 

Vekk fra mors hjerte, hvor vil du finne lykke? 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: