REGIROM

Skal du snart i opptak og trenger inspirasjon og input i rollen som regissør? 22. – 24. september arrangerer vi Regirom – tre dager utvikling for regissører! 

 

Workshopen fokuserer på regiforberedelser, med mange ulike innfallsvinkler. Hva betyr å etablere et kreativ og konstruktiv kunstnerisk dialog med en samarbeidspartner? Hvordan forberede og bruke leseprøver som verktøy? Hvordan kan man iscenesette utfordringer på en filminnspilling for å komme forberedt på sett? Hvordan jobber man med tidspress og beslutninger? Hvordan håndtere konflikter på sett? Dette er noen eksempler på relevante spørsmål som workshopen vil belyse.

Workshopen holdes 22. – 24. september fra 10.00 – 15.00, og ledes av Gianluca Iumiento. Gianluca er utdannet skuespiller ved den statlige filmskolen Centro Sperimentale di Cinematografia i Roma, og har spilt, regissert og skrevet både for film og teater. Han har vært fagansvarlig for skuespillerutdannelsen ved KHiO og har utviklet metoden «Interaction Technique». Interaction technique er en arbeidsmetode for regi og skuespill som setter søkelys på samspill og adferd. Sentralt i teknikken er undersøkelse av rom, kropp språk, dialog, arketyper og hvordan sosiale roller påvirker kommunikasjon. Workshopen vil introdusere de grunnleggende elementer av interaction technique, og bruke teknikken som forberedelse til filminnspilling.

Hvem kan søke?

  • Unge regissører fra 20 til 32 år
  • Du må være bosatt i Viken fylkeskommune eller Oslo kommune
  • Det krever ingen forkunnskaper for å kunne delta

Søknadskriterier

I søknaden skal det legges ved følgende:

  • 1/2 side synopsis til en kortfilm eller kortserie du utvikler for tiden
  • 1/2 side beskrivelse av mulige utfordringer du som filmskaper frykter å møte i prosjektet
  • 1/2 side om tidligere negative erfaringer du har hatt som filmskaper, som du ønsker å unngå i framtida

SØK HER

Ved spørsmål om workshopen, ta kontakt med marteo@viken.no

Vi legger opp til fysisk gjennomføring av workshopen, men dersom smittesituasjonen gjør det vanskelig vil det legges opp til digital avvikling.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: