Viken UNG-pitch LIVE

Har du en historie som du vil fortelle på film? Søk Viken Ung pitch LIVE og konkurrer om kr 30 000 til ditt neste prosjekt! Moderator for pitchen er skuespiller og manusforfatter Vilde Moberg. Vi er også glade for å annonsere at Jakob Rørvik, Silje Reistad og Shan Qureshi skal sitte i juryen.

Søknadsfrist 17. oktober

28. oktober inviterer Mediefabrikken og Viken UNG for andre gang et utvalg unge historiefortellere til å presentere sine filmprosjekter. Send inn din filmidé innen 17. oktober!

Inntil ni ulike prosjekter vil bli valgt ut til å pitches for en jury og et publikum. Vinneren stikker av med 30 000 kr! Deltakerne vil få tre minutter til å presentere sin pitch, og juryen har fire minutter til å stille oppfølgingsspørsmål. Pitchen gjennomføres online over Zoom torsdag 28. oktober fra kl. 18.00 – 20.00. Vinneren annonseres samme dag kl. 21.00.

Pitchetrening
I forkant av Pitchen vil deltakerne delta på pitcheforberedelser med Guro Ekornholmen og Anniken Fjesme, som jobber som veiledere på Mediefabrikken. Pitchetreningen vil ha fokus på å styrke prosjektene gjennom samtale og øvelser, og på denne måte forberede pitchene. Workshopen holdes online onsdag 27. oktober fra kl. 0915 til 1530.

Hvem kan søke?

  • Du må være mellom 16 og 26 år
  • Du må ha bostedsadresse i Viken- regionen eller Oslo kommune
  • Prosjektet kan ikke være lenger enn 10 min
  • Prosjektet må være gjennomførbart innenfor det beløpet vinneren tildeles
  • Prosjektet må være i utvikling

Søknaden må inneholde

  • Filmidé på maks én A4-side
  • Informasjon om søker
  • Noen tanker rundt bærekraft i prosjektet, Les mer om dette HER.
  • Link til tidligere arbeid er valgfritt

SØK HER

Moderator for pitchen er skuespiller og manusforfatter Vilde Moberg. Vilde er utdannet ved Teaterhögskolan i Luleå i Sverige. Etter endt utdannelse har hun medvirket i en rekke teater og TV- produksjoner både i Norge og Sverige, bland annet i «Beck», «Vår tid är nu» (SVT) og hatt ledende roller i klassikere som «Kirsebærhagen» og «Spelleman på taket» (Smålands musik och teater). Hun manus- og regidebuterte våren 2018 med kortfilmen «Sunlit Nights» som ble utvalgt til den prestisjetunge filmfestivalen Outfest Los Angeles.

Jakob Rørvik er regissør og manusforfatter. Han er utdannet ved NFTS i London. For tiden fullfører han sin første spillefilm, et prosjekt utviklet ved NFIs Nye Veier og Sundance Screenwriters Lab. Hans kortfilmer er vist ved en rekke festivaler, inkludert SXSW og Cannes, Cinéfondation, samt på online plattformer som Nowness og Vimeo Staff Pick.

Silje Reistad har bakgrunn som journalist og skuespiller, og er en del av filmselskapet «Point of View» hvor hun er regissør, produsent og manusforfatter. Hun har produsert kortfilmen «Utslippsdagen» (2021) og er i post-produksjon med dokumentaren «Cats of Norway», samt kortfilmen «Not Attending». Pitchen til denne ideen deltok og vant i forrige runde med Viken Ung Pitch i mars tidligere i år.

 

Shan Qureshi har erfaring fra TV- og filmkunst som manusforfatter og regissør, samt en sentral rolle i utviklingen av spillefilmer og serier. Hans første spillefilm som manusforfatter og regissør, «Ulven» medvirkende Tord Kinge, Linn Skåber og Kristoffer Joner kommer på kino i 2022.

Annen viktig informasjon:

Pitchekonkurransen og workshopen i forkant vil foregå på Zoom. Du som søker, må derfor være tilgjengelig både onsdag 27. og torsdag 28. oktober for pitcheforberedelser, teknisk gjennomgang og pitch. I workshopen må alle være innstilt på å bidra i utviklingen til de andre deltakernes prosjekter og pitcher. Det er også viktig at du har tilgang til godt nettverk og fungerende PC/MAC. Pitchen skal ikke være ferdig forberedt til søknaden, heller ikke til workshopen.

Selve pitchen skal ikke være mer enn tre minutter. Juryen stiller spørsmål og kommer med kommenterer etterpå i ca. fire minutter. Det vil ikke være anledning til å vise visuelt materiale under pitchen, men du kan velge én bakgrunn på Zoom som passer til filmens univers. Dette er valgfritt.

Vinnerstipendet skal brukes til å realisere prosjektet som ble presentert under pitchen. Bruken av vinnerstipendet skal dokumenteres.

Pitchekonkurransen er åpen for publikum. Her kan bestemor, far, lillebror og alle andre som vil se deg pitche melde seg på 😊

For spørsmål eller andre henvendelser, ta kontakt med Marte

Om Viken UNG-stipendet:

Viken UNG-stipendet gjennomføres og administreres av Mediefabrikken på oppdrag fra Viken Filmsenter AS.

Viken UNG-stipendet er for filmskapere mellom 15 og 30 år som ønsker å realisere et prosjekt. Stipendet skal gi flere unge filmskapere muligheten til å øve seg. Stipendet skal gå til å utvikle, produsere og ferdigstille filmprosjekter på maks 15 minutter. Hva slags film du vil lage – og hvor du vil vise den – er opp til deg. Prosjektene som mottar stipend får også veiledning fra Mediefabrikken, og muligheten for å låne gratis produksjonsutstyr. Les mer om Viken Ung-stipendet her.

Om Mediefabrikken:

På Mediefabrikken kan du få hjelp til å utvikle prosjekter, og til å utvikle deg selv som filmskaper. Mediefabrikken tilbyr veiledning, gratis produksjonsutstyr, produksjonsstipend og utviklingsprogrammer. Mediefabrikken er en enhet i Viken Fylkeskommune.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: