Disse skal pitche sine kortfilmprosjekter 9. mars på Vega Scene!

Onsdag 9. mars inviterer Mediefabrikken og Viken UNG til Pitchekonkurranse på Vega Scene i Oslo! 10 unge filmskapere skal presentere sine kortfilmprosjekter i en fire minutters pitch for en jury og et publikum. Vinneren av beste pitch mottar et produksjonsstipend på 30 000 kr! Annonseringen av vinneren skjer samme dag under program 1 på Årsvisningen 2021

Juryen består av regissør og manusforfatter Jakob Rørvik, journalist og skuespiller Silje Reistad og filmskaper Shan Qureshi. Programleder er skuespiller og manusforfatter Vilde Moberg. 

Når: 09. mars, kl. 12.00.
Hvor: Vega Scene, Salongen
Varighet: 2 timer
Tilgjengelighet: Pitchekonkurransen er gratis og åpen for publikum!

Her kan du lese mer om deltakerne og deres prosjekter, jury og programleder!

DELTAKERE

Bernard «Berdy» Itamba (23) studerer filmproduksjon på Noroff. Han har blant annet produsert og medvirket i kortfilmene «After Work» (2021), «Frieriet» (2021) for egen YouTube-kanal. Berdy er interessert i manusskriving, regi, foto og skuespill.

Fire venner vinner en konkurranse og deltar på en sommerleir. En hendelse som skjer utenfor leiren fører til opphetede diskusjoner blant vennegjengen.

Karoline Michelsen er utdannet skuespiller fra NSKI Høyskole. Hun var både produsent og medvirket i forestillingene «August: Osage County» (2021) og «Light Falls» (2021). Den siste tiden har hun prøvd seg på rollen som manusforfatter og har flere prosjekter på gang. Forståelsen av menneskelig oppførsel er det som driver henne i sitt arbeid. Ønsket er å skape ettertanke og refleksjon, og samtidig gi underholdningsverdi.

Alene i en leilighet sliter ei jente med å finne grensen mellom å være selvdestruktiv og overlevelsesdyktig.

Iver Neset (23) er en filmskaper fra Oslo med bachelor fra Westerdals. Han er for tiden aktuell med dokumentaren «Politisk Autoimmun», som ble først utgitt i kulturavisa Subjekt. Tidligere har han laget kortfilmer om ytringsfrihet, jakt, spøkelser og teknofobi.

«Ring henne og si fra!» handler om tre kompiser som kommer tilbake fra et utdrikningslag. Morten oppdager plutselig at gifteringen hans er borte. Han skal jo gifte seg i morra! Dette fører til en konflikt mellom de tre karene som avslører hva de egentlig tenker om hverandre.

Elise Høkaas (23) er utdannet Art Director fra Westerdals, men det var under et utvekslingssemester til Chicago hvor det ble tydelig at film var hennes favoritt form for kunst. Kort etter USA-oppholdet debuterte hun som regissør og manusforfatter av kortfilmen «St. Sunniva», produsert som en del av Regiprogram for unge kvinner.

Filmen følger to venner som har vokst opp hele livet sammen, men innser i det de skal hver sin vei etter videregående at de ikke har noe til felles likevel, utenom minnene. Når de da havner i en ulykke som endrer livene deres, vises deres sanne personligheter, de ser hvor ulike de selv ikke visste at hverandre var.

Sofie Helseth er utdannet filmskaper ved NTNU Trondheim, som fullførte en bachelorgrad med fokus på manus og regi våren 2021. Bachelorfilmen «TIDEVANN» som er skrevet og regissert av Helseth ble nominert til Amandus Blikkfang og vises videre på festivaler i 2021 og 2022. Hun har som filmskaper utforsket tematikker rundt mental helse, sorg og kjærlighet, samt flere samfunnskritiske spørsmål og forventninger til ungdom.

En kontoransatts repetitive dager og rutiner blir brutt da hun en dag innser at ingen egentlig legger merke til henne, og med dette har hun frihet til å gjøre hva hun vil. 

Shokat Harjo (27) er skuespiller og regissør. Han har blant annet medvirket i filmen «Gritt». Shokat har nylig startet sitt eget produksjonsselskap Honning Film.

En aktiv eiendomsmegler befinner seg alene på et tog, hvor hun oppdager en mystisk bag. Klarer hun å redde gruppen med barn fra bomben på toget når hun kun har få minutter på seg?

Sondre Tornes Andresen (17) er konkurransens yngste pitchedeltaker. Han har tidligere laget nullbudsjetts-kortfilmer til egen YouTube-kanal (reviews from THE FILMNERD), i tillegg til en lengre film for ungdomsskoleavslutningen.

Det som starter med en gutt som har sovnet i timen og våknet dagen etter, forvirret over at det plutselig er helg, utvikler seg etter hvert til noe mye mer alvorlig.

Susannah Bush Eide (29) er bosatt i Oslo og utdannet tekstforfatter fra Westerdals. Hun har jobbet i film og TV-bransjen de siste årene. Susannah skrev og regisserte kortfilmen «Aktiv for 3 min siden» som ble plukket ut til kortfilmfestivalen i Grimstad i 2020.

I «Skumring» kjører en familie ned til elva for å holde hodet over vann. 

Jørgen Skogsrud (25) er opprinnelig fra Tangen i Hedmark, men bosatt i Oslo. Han studerer for tiden klipp på Westerdals og forsøker seg på en karriere filmbransjen. Han har nylig vært mye involvert i produksjonen av kortfilmen «Søvndytter» som kommer nå snart.

«Hornbien og sola» handler om vennegjengen Karsten, Ben og Pia. Faren til Karsten får et hjerteinfarkt alene på en skitur, og Karsten inviterer vennene sine hjem for å snakke om det.

JURY

Vi er så heldige å ha fått med Regissør og manusforfatter Jakob Rørvik, journalist, skuespiller og tidligere pitchevinner Silje Reistad og filmskaper Shan Quereshi i juryen. Vi gleder oss til å høre deres spørsmål og tilbakemedinger til pitchedeltakerne!

Silje Reistad har bakgrunn som journalist og skuespiller, og er en del av filmselskapet «Point of View» hvor hun er regissør, produsent og manusforfatter. Hun har produsert kortfilmen «Utslippsdagen» (2021) og er i post-produksjon med dokumentaren «Cats of Norway», samt kortfilmen «Not Attending». Pitchen til denne ideen deltok hun med på Viken Ung Pitch i 2021 og vant.

Shan Qureshi har erfaring fra TV- og filmkunst som manusforfatter og regissør, samt en sentral rolle i utviklingen av spillefilmer og serier. Hans første spillefilm som manusforfatter og regissør, «Ulven» medvirkende Tord Kinge, Linn Skåber og Kristoffer Joner kommer på kino i 2022. For øyeblikket jobber han i Viken filmsenter.

Jakob Rørvik er regissør og manusforfatter. Han er utdannet ved NFTS i London. For tiden fullfører han sin første spillefilm, et prosjekt utviklet ved NFIs Nye Veier og Sundance Screenwriters Lab. Hans kortfilmer er vist ved en rekke festivaler, inkludert SXSW og Cannes, Cinéfondation, samt på online plattformer som Nowness og Vimeo Staff Pick

PROGRAMLEDER

Vi er glade for at Vilde Mobeg skal ta oss gjennom pichen, og sørge for en sømløs gjennomføring.

Vilde er utdannet ved Teaterhögskolan i Luleå i Sverige. Etter endt utdannelse har hun medvirket i en rekke teater og TV- produksjoner både i Norge og Sverige, bland annet i «Beck», «Vår tid är nu» (SVT) og hatt ledende roller i klassikere som «Kirsebærhagen» og «Spelleman på taket» (Smålands musik och teater). Hun manus- og regidebuterte våren 2018 med kortfilmen «Sunlit Nights» som ble utvalgt til den prestisjetunge filmfestivalen Outfest Los Angeles.

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: