FilmLab Norge kull 3

alle

Høy kvinneandel og mange sterke søkere til FilmLab Kull 3.

Talentutviklingsprogrammet FilmLab Norge er klar for tredje kull og har valgt ut fire team av filmskapere som vil få veiledning, støtte og tett oppfølging av sine prosjekter det neste året. Det var en sterk kvinneandel også i årets søkermasse, noe som reflekteres i årets deltakere.

37 team fra hele Norge søkte om å delta i programmet, og FilmLab opplevde et imponerende nivå på søknadene og mange sterke team. Det var en høy andel kvinner i søknadsbunken, totalt 60 kvinner og 26 menn. Til sammen var 78% av produsentene, 62 % av regissørene, og 66% av manusforfatterne kvinner.

FilmLab Norge er et nasjonalt talentutviklingsprogram rettet mot unge filmskapere som er ferdig utdannet og/eller har resultater å vise til. Deltakerne søker seg inn med en konkret idè til en langfilm, dokumentar eller dramaserie. Gjennom seks utviklings-lab’er og individuell veiledning skal deltakerne videreutvikle prosjektene de søkte seg inn med, samt utvikle og produsere en kortfilm som skal være et springbrett til videre utvikling av de lange prosjektene.

Deltakerne fra FilmLab Norges kull 1 og kull 2 er nå på full fart inn i filmbransjen og mange jobber med utvikling av spillefilmer og serier. Flere blir også fulgt opp videre i andre Talent Norge-satsninger, som f.eks Johanna Pyykkö, Julia Lindstrøm og Ingrid Stenersen som nå deltar i kvinnesatsningen UP og Thea Hvistendahl og Sofia Lersol Lund som er med i talentsatsningen Filmskapere.

Nå er tredje kull klart for oppstart i januar 2019 med fire nye team. De fire utvalgte teamene og prosjektene er:

Drama – en komedie: Regissør: Petter Holmsen, Manusforfatter: Maren Elise Skolem, Produsent: Marte Hansen
Jævla Norway: Regissør: Haddi Samba, Manusforfatter: Marta Huglen Revheim Produsent: Lotte Sandbu
Silence: Regissør & manusforfatter: Brwa Vahabpour, Produsent: Renee J.H. Mlodyszewski
Stesøstra: Regissør & manusforfatter: Emilie Blichfelt, Produsent: Ragna Nordhus Midtgard

Prosjektene er vurdert og valgt ut av prosjektleder for det svenske
talentutviklingsprogrammet STHLM Debut og konsulent for Film Stockholm/Filmbasen, Anne- Marie Söhrman Fermelin, i samråd med FilmLab. Söhrman-Fermelin har bakgrunn som produsent i den svenske filmbransjen, og som produksjonsleder på flere serier for SVT. Hun har også vært kortfilmskonsulent på Svensk Filminstitutt.

Talent Norge støtter FilmLab med 1 million kroner i året over 3 år. I gjennomføringen av kull 3 er disse midlene matchet med bidrag fra Nordisk Film Fonden, Bergesenstiftelsen og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge.

logoerfilmlab

FilmLab Norge gjennomføres av Mediefabrikken, Filmveksthuset Tvibit og Midtnorsk Filmsenter, i samarbeid med regionale filmsentre. Akershus fylkeskommune er prosjekteier.

Mer info om prosjektene og teamene:

DRAMA – EN KOMEDIE

Drama – En komedie følger dramaelevene på en videregående skole, fra den første nervepirrende opptaksprøven til det siste, tårevåte teppefallet i tredjeklasse. I en verden med sjangerlek, dans og musikk er én ting tydelig: Det finnes ingen små roller, bare små skuespillere.

 

drama.jpg

Petter Holmsen har en BFA i film med undergrad i teater fra LIU i New York. Hans arbeid inkluderer flere suksessfulle kortfilmer og musikkvideoer, samt arbeid som casting director og 2nd unit regi på Den 12. Mann. Petter jobber som reklamefilmregissør i Small Film, og er aktuell som regissør og manusforfatter på tv- serien Oljefondet.

Maren Skolem har studert ved Forfatterstudiet i Bø, Forfatterstudiet II i Tromsø og manuslinja ved Den Norske Filmskolen. Hun har også skrevet sangtekster og laget musikkvideoer med den Spellemannspris-vinnende artisten Moddi, og jobbet som manusforfatter på tv-seriene Rot og Oljefondet.

Marte Hansen har økonomibakgrunn fra University of Sydney, en bachelor i film- og videoproduksjon fra NTNU, samt tre år fra produsentlinjen ved Den Norske Filmskolen. Hun har produsert flere prisvinnende kortfilmer og musikkvideoer, og er i dag ansatt som juniorprodusent i Friland Produksjon.

JÆVLA NORWAY

Jævla Norway handler om Sainabou fra Gambia og Bård-Harald fra Norge som blir forelsket i hverandre og gifter seg, og om utfordringene som oppstår og gjør kjærligheten og samlivet deres komplisert da hun flytter inn hos ham i Norge.

jnorway

Haddi Samba bor i Oslo og jobber fortiden i NRK. Hun har røtter fra Gambia, men er født og oppvokst i Norge. Haddi tok en bachelor i TV-produksjon og regi på Columbia College Chicago i 2011, og har siden jobbet i en rekke produksjonsselskaper i TV- bransjen.

Lotte Sandbu ble uteksaminert fra Den norske Filmskolen i år. Hun har tidligere en lang filmproduksjonserfaring som produksjonsassistent, innspillingsleder og produksjonsleder. Lotte jobber som produsent i Barbosa Film.

Marta Huglen Revheim bor i Oslo og jobber som manusforfatter. Hun gikk ut fra manuslinjen på Den norske filmskolen i 2016, og har siden det jobbet med diverse tv- serier og filmer i tillegg til dramatikk for teater og litteratur.

SILENCE

1980-tallet. I en liten landsby i Kurdistan bor åtte år gamle Maria som har en drøm om å synge foran et stort publikum. Når Maria plutselig får en infeksjon som rammer hennes hørsel og gjør henne døv, må hun kjempe for å finne en måte å uttrykke seg selv på. Silence er en oppvekstfilm inspirert av en døv kvinnes opplevelser.

silence

Brwa Vahabpour er en kurdisk-norsk filmskaper fra Trondheim. Han har utdanning fra Nordland Kunst- og Filmfagskole og regilinjen på Den Norske Filmskolen. Brwa har regissert kortfilmene «Smil», «Gjeteren» og «Granateple», der sistnevnte mottok filmkritikerjuryens hederlige omtale i Grimstad 2017.

Renée Hansen Mlodyszewski ble uteksaminert fra produsentlinjen ved Den norske filmskolen i 2018. Hun har produsert kortfilmene «Det vi ikke snakker om», «Suksess», «Smil» og «Ungarsk natt». Før filmskolen jobbet Renée på Norsk filminstitutt som rådgiver og har erfaring fra spillefilmer som Downsizing og Dryads, TV-dramaserien Lilyhammer, TV-showene: Storbynatt, Nårje2, Torsdag kveld fra Nydalen, samt flere reklamefilmer. I dag jobber Renée i produksjonsselskapet Oslo Pictures i tillegg til å drive Punkt Film og lede kortfilmarrangementet, Grønnskjerm.

STESØSTRA

I skyggen av vevre, vakre, dydige Askepott står en ensom frustrert ung kvinne – Askepots stesøster. Hun er beredt til å kutte av seg lemmer for kjærlighet og anerkjennelse. Hvorfor skal hennes lengsel stanses av et skonummer?

ste

Ragna Nordhus Midtgard fra Tromsø har jobbet som produsent i Mer Film siden hun ble uteksaminert fra Filmskolen i 2012. Hun har produsert en rekke kortfilmer, blant annet den prisbelønnende kortfilmen «Amasone» som vant Amanda for beste kortfilm i 2014.

Emilie Blichfeldt ble uteksaminert fra Nordland Kunst- og Filmfagskole i 2013 med filmen «How do you like my hair?» som vant Filmkritikerprisen på Den Norske Kortfilmfestivalen. Eksamensfilmen hennes fra Den Norske Filmskolen, «Saras intime betroelser», hadde verdenspremie på filmfestivalen i Locarno i 2018, og blir vist på verdens største kortfilmfestival i Clermont-Ferrand i 2019.

For videre henvendelser eller spørsmål om FilmLab Norge, vennligst kontakt prosjektleder Line Halvorsen, line@mediefabrikken.com, mobil 92047960

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: