Møt deltakerne – NYTT KORT 2022

Her kan du bli kjent med deltakerne i vårt nye program NYTT KORT, som vi gjør i samarbeid med Vega Scene.

Benjamin Aanes (28)

Bor i Oslo og er utdannet ved NHH. Til vanlig jobber han som Data Scientist i en startup som heter Unacast. På fritiden liker han å drikke funky viner og spise god mat. Han er en helt kurant danser. Med i Nytt Kort 2022 sammen med Johannes og Petter.

Petter Karlsrud (29)

Bor i Oslo, og er utdannet ved NTNU. På dagtid jobber han som IT-konsulent i et selskap som heter Boitano. På fritiden driver han med foto/video, trening og musikk. Da han ble spurt om hva han ville jobbe med som 7 åring, svarte han at han ville jobbe med film. Det var først 20 år senere han møtte Johannes på en fest, via Benjamin, han kom igang med å gjennomføre denne drømmen.

Johannes Hålien (26)

Er født og oppvokst i Bergen. Han bor og arbeider i Oslo. Ved siden av å lage film jobber han som journalist i Aftenposten. Han har studert rettsvitenskap og litteratur, ved universitetet i Bergen og universitetet i Oslo.

Bernard Itamba (24)

Oppvokst i Oslo/Fredrikstad, bosatt i Oslo nå. Har vært interessert i alt som har med film å gjøre siden jeg var liten. Det startet først med skuespill, så ble det manusskriving og i det siste så har jeg blitt mer og mer interessert i regi. Har tidligere studert film på Noroff og på Follo Folkehøgskole, også har jeg tidligere vært med på ung-pitch med mediefabrikken.

Ulva Skogstad (21)

Regissør som er født i Tromsø, oppvokst i Oslo. Hun bor og arbeider frilans med film i Oslo etter å ha gått på fagskole i videokunst. Jobber for tiden med flere kortfilmer og utvikling av en miniserie.

Christine Evjen (22)

Kommer fra Oslo og flyttet nettopp tilbake fra lektorstudie på NTNU for å drive med film. Hun har vært politisk aktiv i MDG i mange år, og blant annet jobbet med både sosiale og tradisjonelle medier i ungdomspartiet.

Emily Nerland (22)

Er fra Oslo og går siste året på Tekst og Skribent på Westerdals. Hun har tidligere skrevet og regissert for lyd og scene, og lagde hennes første kortfilm, Neste Stopp, gjennom Mediefabrikkens regiprogram for unge kvinner våren 2022.

Håkon Anton Olavsen (29)

Regissør og manusforfatter fra Oslo. Han er utdannet ved Den Norske Filmskolen, Nordland kunst- og filmfagskole, Universitetet i Oslo og Norsk Skuespillerinstitutt (NSKI).

Sunniva Kviteberg (27)

er født og oppvokst i Tromsø. Hun har bachelorgrad som tekstforfatter fra Westerdals Oslo ACT og er nå ferdigutdannet manusforfatter fra Den norske filmskolen. Sunniva har flere års erfaring med revy og har også jobbet som journalist og innholdsprodusent.

Tøri Gjendal (30)

Er født og oppvokst på Hamar. Hun er tidligere utdannet i kunstfotografi ved University of the Arts London og i filmkunstdokumentar ved Oslo Met. I årene før filmskolen jobbet hun frilans som fotograf i Oslo. Hun fullførte bachelor som produsent fra Den norske filmskolen i 2022 og begynte som juniorprodusent hos Nordisk Film i august.

Axl Le (32)

Født i Shanghai, Kina og er for tiden bosatt i Oslo, Norge. Han fullførte en bachelor i arkitektur ved Shanghai University i 2013. Han er en digital kunstner og filmskaper som har laget 3D-animerte kortfilmer og digital kunst siden 2016. Hans kunstneriske stil utforsker mange kategorier, som natur, samfunn og framtidsrelaterte temaer.

Ingvild Friis Bjerkeli (29)

Har en bachelor i Kinesisk med Kina-studier fra UiO og en mastergrad i Public Policy fra Shanghai Jiaotong University. Hun har tidligere vært praktikant innen kultur og forskning ved det norske Generalkonsulatet i Shanghai. Hun har assistert Axl Le i hans kunst- og filmvirksomhet ved siden av studier og jobb siden 2016. Hun jobber nå fulltid sammen med Axl og har produsentansvar i prosjekter sammen med Axl.

Marius Myrmel (30)

er utdannet filmregissør ved Nordland kunst og filmfagskole, med stor kjærlighet for skuespill. Med eksamensfilmen «Frysninger» fra 2015 startet han sin utforskning av vonde og betente tematikker. Etter studiene har han laget en rekke kortfilmer Rustninger, Ringvirkninger, Gnisninger, ja mye «inger», laget litt reklamer, holdt workshops og utvikler nå spillefilm og serie. Han slår gjerne av en prat om dinosaurer og deres rolle i det hele.

Lenéa Elise Paulsen (21)

Født og oppvokst i Bergen. Hun var elev ved Danvik folkehøgskole og har tidligere vært produsentassistent i Hummelfilm. For tiden jobber hun frilans som koordinator innenfor film, TV-serie og reklame.

Andreas Lübker (28)

Er født i Århus, Danmark. Han er uddannet fra Super8, manuskriptudvikling ved SDU og den Norske Filmskolen.

Iain Forbes (32)

Er født i Skottland, men oppvokst i Lillesand. Han har studert film ved Danvik Folkehøgskole, Nordland kunst- og filmfagskole og Den norske filmskolen. Han har regissert kortfilmer som Snømann (2015), Semper Fi (2017) og Gjensyn (2022).

Oda Roth (24)

Er oppvokst rett utenfor Oslo. Begynte sin filmkarriere på Danvik Mediefolkehøgskole. Gjennom Danvik fikk hun en praktikantplass hos produksjonsselskapet Storm Films. Etter praktikant-året begynte hun på produsentlinjen på Den norske filmskolen. Hun har produsert kortfilmen Kosmos i 2022.

Amanda Norpoll (24)

Amanda er fra Selje nordvest i Vestland. Hun har en bachelor i Film- og TV-produksjon frå Universitetet i Bergen, og har nylig skrevet og produsert kortfilmen Forglem Meg Ei (2022). Amanda har erfaring med casting og statistregi, og har også jobbet som regiassistent.

Kamilla G Fausa (24)

Kamilla er oppvokst, men ikke født i Bergen. Hun har en bachelor i Film- og TV-produksjon fra Universitetet i Bergen, hvor hun spesialiserte seg i klipp. For tiden studerer hun master i manus. På fritiden trives hun med alt fra en god bok i sofaen til utforkjøring på ski.

Oda Magnussen Garnes (26)

Født og oppvokst i Bergen. Startet sin karriere på Danvik Folkehøgskole, etterfulgt av praktikantplass hos Mastiff. Ferdig utdannet prosjekt- og produksjonsleder ved Tv-skolen på Lillehammer i 2020. Har siden det jobbet frilans med film, tv og reklame. Er nå fast ansatt hos Einar Film og Fortellinger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: