4.jpg

FilmLab Norge er et ettårig talentutviklingsprogram for filmskapere som er på vei mot å etablere seg i bransjen. Målet for programmet er å utvikle deltakernes og teamenes egenart og stemme og styrke talentenes kobling til bransjen.

For å delta i programmet må man søke seg inn som et team bestående av regissør, manusforfatter og produsent eller regi/manus og produsent. FilmLab er åpent for filmskapere fra hele Norge. Deltakere søker seg inn i programmet med et lengre prosjekt (f. eks. spillefilm, dokumentar eller dramaserie).

Gjennom 5 utviklingslaboratorier vil man utvikle og produsere en kortfilm basert på prosjektet teamet søkte seg inn med. I tillegg til labene vil hvert enkelt team motta produksjonstilskudd til kortfilmen og individuell veiledning. Resultatet er en selvstendig kortfilm som skal fungere som et springbrett og en døråpner for finansiering, utvikling og produksjon av det lengre prosjektet. Underveis i forløpet vil man også videreutvikle prosjektet man søkte seg inn med.

Programmet er for filmskapere som allerede har resultater å vise til, har en filmutdanning eller har produksjonserfaring og/eller relevant bransjeerfaring.

Kull to er nå igang og avsluttes høsten 2018. Retningslinjer og søknadsskjema for kull tre vil bli utlyst i løpet av 2018.

FilmLab Norge gjennomføres av Mediefabrikken i samarbeid med Filmveksthuset Tvibit i Tromsø, Midtnorsk Filmsenter og regionale filmsentre.

Talent Norge støtter FilmLab med 1 million kroner i året over 3 år. Kull 2 av FilmLab Norge er finansiert av Nordisk Film Fonden, Bergesenstiftelsen, og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.

logoerfilmlab

 

%d bloggers like this: